Persika under marängtäcke

skriv ut
Till 4 bitar behöver du:

  • 4 medelstora persikor
  • 100 gr hallon
  • ½ dl äppel- eller apelsinjuice
  • 2 äggvitor
  • ½ dl strösocker
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär persikorna i halvor och ta bort kärnorna. Lägg dem i en pajform eller halvorna i varsin portionsform. Strö över hallonen och häll på fruktjuicen. Baka i ugnen till persikorna börjar bli mjuka, ca 15 min.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget, till en tjock marängsmet. Bred ut marängen över frukten. Grädda i ugnen tills marängen fått fin färg, ca 10-15 minuter.

Servera genast!

För er Viktväktare: 4 SP per portion om man använder persikor på burk. 3 SP per portion om man använder färsk frukt.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå