Krämig rödbetssallad

skriv ut
4-6 portioner
  • 500 gr kokta och skalade rödbetor
  • 1 syrligt äpple (ex granny smith)
  • 1 röd lök
  • 200 gr matlagningsyoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • 1/2 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Tärna rödbetorna, skala, kärna ur och tärna äpplet. Finhacka löken. Blanda ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar och låt gärna stå ett par timmar, men helst över natten innan servering. Den blir godare ju längre den får stå.

Servera som tillbehör till julbordet, buffén eller till köttbullemackan.

 

För er Viktväktare:

MittWW: Grön 4, Blå 2 för hela satsen om man använder Larsas fettfria turkiska yoghurt och lättmajonnäs.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita