Pasta med gräslök- och lövbiffssås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr lövbiff
  • 1-2 msk smör- och rapsolja
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1/2 buljongtärning (kött)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 gul lök
  • 10-15 gr gräslök
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka löken, strimla lövbiffen, finhacka gräslöken.

Hetta upp fettet i en panna, tillsätt löken och fräs den tills den börjar bli mjuk och glansig. Ha i köttet och bryn det tillsammans med löken tills det fått lite yta. Blanda ut buljongtärningen i det heta vatten och häll ner i grytan tillsammans med grädden och gräslöken. Blanda om och låt puttra ca 5 minuter.

Blanda ut majsstärkelsen i det kalla vatten och ha ner även detta i grytan. Blanda om och låt koka tills allt har en lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt pasta.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 19, Blå 19, Lila 19 för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och1 msk fett. Lägg till Sp för pastan.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita