Pasta med gräslök- och lövbiffssås
4 portioner
- 500 gr lövbiff
- 1-2 msk smör- och rapsolja
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl hett vatten
- 1/2 buljongtärning (kött)
- 1 msk majsstärkelse
- 2 msk kallt vatten
- 1 gul lök
- 10-15 gr gräslök
- salt
- peppar
Gör så här:
Hacka löken, strimla lövbiffen, finhacka gräslöken.
Hetta upp fettet i en panna, tillsätt löken och fräs den tills den börjar bli mjuk och glansig. Ha i köttet och bryn det tillsammans med löken tills det fått lite yta. Blanda ut buljongtärningen i det heta vatten och häll ner i grytan tillsammans med grädden och gräslöken. Blanda om och låt puttra ca 5 minuter.
Blanda ut majsstärkelsen i det kalla vatten och ha ner även detta i grytan. Blanda om och låt koka tills allt har en lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt pasta.
För er Viktväktare:
Points: 22 P för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till P för pastan.
Personliga Points: 22 PP för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till PP för pastan.
Mitt WW: Grön 19, Blå 19, Lila 19 för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och1 msk fett. Lägg till Sp för pastan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita