Snabb och enkel Gino

skriv ut
Har du några bär i frysen från förra sommaren? Då kan du gör en rensnig i frysen och använda dem till denna efterrätt som är inspirerad av 80-tals rätten Gino (varm frukt med smält vit choklad), men är lite magrare så här efter påskens godisorgier.

Till 4 portioner behöver du:

  • 250-300 g frysta hallon/blåbär
  • 50-100 g vit choklad
  • 50 g mandelspån
Gör så här:

Fördela bären i 4 portionsformar. Strö över mandelspånen och riv över den vita chokladen. Grädda dem i 225 grader varm ugn i cirka fem-10 minuter. Chokladen ska bara smälta och mandeln ska få lite färg.

Servera den varma efterrätten med lite glass, vispad grädde eller vaniljsås. Snabbt enkelt och rätt så magert och väldigt gott!

För er viktväktare: 6 SP eller 4 PP (om du använder 50 g vit choklad) och 10 SP eller 6 PP (om du använder 100 g vit choklad).

Recept och bild – Nadjaskitchen