The Bodyguard – en smällkaramell av läckra kläder, dans och musik

skriv ut
Musikalen The Bodyguard bygger på den omtyckta filmen från 90-talet, med Whitney Houston och Kevin Costner i huvudrollerna. Musikalen bygger på Houstons fantastiska låtskatt och är en hyllning till den fantastiska sångerskan.

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Den f.d. Secret Service-agenten Frank Farmer (Anastasios Soulis) blir anställd hos den världsberömda stjärnan Rachel Marron (Nadja Kasanesh Holm) som privat livvakt för att skydda henne mot en okänd och hotfull stalker. Motsträvigt attraheras Rachel och Frank av varandra, men efter en kärleksnatt måste Frank erkänna att han inte både kan älska och beskydda Rachel på samma gång.

Musikalversionen av filmen är en smällkaramell av läckra kläder, dans och musik i en perfekt kombination. De rutinerade skådespelarna tar hand om skådespeleriet, medan sångare och musiker sköter musiken. Rätt person på rätt plats helt enkelt. Nadja Kasanesh Holm har den svåraste uppgiften att som helt ny i en stenhård bransch både skådespela och sjunga, men det fixar hon med bravur. Att ge sig på rollen som Rachel Marron är ingen enkel match, men Nadja imponerar stort!

Det är romantiskt, men även spännande och stundtals dramatiskt. Kärlek, svartsjuka, liv och död. Den som kommer ihåg filmen känner igen sig, men en del har ändrats för att passa bättre som musikal. Scenen och dekoren är otroligt snygg och smart. Här finns egentligen bara några skärmar som roterar, men med 3D-effekter skapas något av det häftigaste vi sett på en svensk musikalscen. Det blir ett vinterlandskap med snöfall och det blir en Oscarsgala med stora guldstatyer. Så otroligt snyggt!

Musiken för handlingen framåt låt för låt, här finns alla Houstons succéer som I Will Always Love You, Run to You, I´m Every Woman, Saving All My Love, Greatest Love of All, I Wanna Dance with Somebody, One Moment in Time och många fler. Låtarna framförs på engelska, däremot är dialogen på svenska översatt av Calle Norlén.

Anastasios Soulis är perfekt som Frank, med samma stela uppsyn och med samma yrkesstolthet. Men Anastasios har en värme som som Kevin Costner inte hade och som gör honom lite mer mänsklig. Vi måste även nämna Anton Lundqvist som halvgalen PR-agent och Sofia Jung som hoppade in i rollen som systern Nicki. Sofia matchar Nadja perfekt röstmässigt, tillsammans skapar de magi!

Dans, dekor, ljus, kostym i en perfekt kombo och pumpande musik i högt tempo. En snygg show och en riktigt bra kväll! Hade inte basen legat på lite för mycket och musiken stundtals varit för hög, så hade det blivit full pott.

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Mats Bäcker