Du i Fokus
ResorUpplevelser

Vinterns nyheter på Norges skidorter

skriv ut
Till vintersäsongen 19/20 blir grannlandets skidåkning ännu bättre. Flera norska skidorter uppgraderar sina backar, liftar och snökanoner. Inte minst kan besökaren förvänta sig flera nya boendealternativ och spännande restauranger. Man kan till och med få testa pistmaskinen!

Trysil
I populära Trysil händer det mycket inför vintern. Bland annat kan gästerna se fram emot fler nedfarter och förbättrad snöproduktion. En backe får ett nytt snösystem och ett par backar breddas.

I Trysil byggs också en ny vattenreservoar uppe på fjället för att kunna öka kapaciteten vid snöproduktion. Det innebär mer snö på kortare tid. Gäster kan också se fram emot en ny restaurang och ett nytt lägenhetskomplex som heter The Lodge intill Radisson Blu Resort.

Hafjell
Förra vintern öppnades Hafjells nya sexsitsiga lift med varma säten och vindskydd. Den startar vid Mosetertoppen och går upp till Hafjelltoppen med den nya toppunkten på 1059 meter över havet. I år kommer det utföras vissa förbättringar som gör att liften blir extra stabil när det blåser. Det kommer öka bekvämligheten samt möjligheten att hålla liften öppen i hårdare väder.

Även i Hafjell öppnar en ny restaurang. Sætra är belägen på Mosetertoppen och gästerna kan njuta av en varierad meny på en stor veranda utomhus. Eftersom Hafjells BBQ-områden är populära öppnas denna vinter ett till vid Gaialøypa. Här finns elgrillar och vackra vyer over Gudbrandsdalen. Barnen får också sitt lystmäte med ett nytt minicross-område vid gondolens topp. Spåret går i en cirkel som kompletteras med en lift för att enkelt komma tillbaka till startpunkten.

Kvitfjell
En av Kvitfjells största nyheter denna vinter är den nya restaurangen på toppen av Varden. Panorama-utsikt och möjlighet att skida ända fram till dörren utlovas. Även den omtyckta restaurangen på Kvitfjells västsida har genomgått förändringar och ståtar med ett helt nytt koncept och ny meny. Nu kallas den Gondolen Fjellbistro.

Nytt för denna vinter är också belysning vid barnens skidområde, vilket möjliggör kvällsåkning.

Tips: För att hålla koll på Hafjells och Kvitfjells nyheter, öppna liftar, väder och arrangemang kan man ladda ner mopilappen HafjellKvitfjell.

Hemsedal
Vinterns nyheter i Hemsedal är många, med allt från ett storslaget hotell och nya nedfarter till uppgraderingar i Valleskogen.

Den nya Totteskogheisen öppnar i vinter och går från Totteskogen och det nya hotellet FÝRI Resort of Hemsedal till Skisenter. Den blir 900 meter lång och knyter samman stugområdet och hotellet med skidområdet. Även den nya nedfarten Sentrumssvingen kopplar ihop områden genom att ta åkaren från toppen av Hollvin Express och vidare ner till centrum eller Totteskogen.

Valleskogen och barnområdet har uppgraderats med ny belysning, ljud och effekter och kiosken är omgjord till värmestuga för skidskolan. Förutom det nya hotellet byggs 15 nya lägenheter mitt inne i Hemsedal Skisenter, med fantastisk utsikt över dalen.

För gäster som vill testa på ett äventyr lanseras Snow Cat Experience. Då får man följa med en pistmaskin ut på uppdrag i backen. Maskinen väger upp till 14 ton och har 530 hästkrafter. Under 45 minuter får man lära sig om maskinen och hur den fungerar, samt hur man hanterar snön för bästa resultat. Den hugade får testa att köra pistmaskinen själv.

 

 

Text och bild – Visitnorway/Innovasjon Norge

 

Visited 25 times, 1 visit(s) today