Du i Fokus
Hälsa & MotionMode & Skönhet

Solskydd för aktivt utomhusliv

skriv ut
Utomhusliv i solen kräver bra och pålitliga produkter. Många har just nu en dag på stranden, är på en kortare eller längre vandring eller kanske arbetar i trädgården. Oavsett vad man gör så behöver huden lite extra omvårdnad när den utsätts för extra mycket sol, väder och vind.

MARIA ÅKERBERG vill vara en del i resan mot ett hållbart samhälle och gör det med hjälp av rena, genuina och svensktillverkade produkter. De vill att konsumenterna ska bli mer kritiska kring innehållet i hudvårdsprodukter genom att öka kunskapen, få fler att börja agera och tänka på vad som konsumeras. Därför tillverkas produkterna av ekologiska ingredienser av bästa kvalitet på den halländska västkusten.

Här presenteras tre härliga produkter för kommande utomhusliv. Protecting Oil Outdoor och Protecting Lotion Outdoor innehåller titandioxid som är ett mineral, rekommenderat av hudläkare, som ligger på hudytan och reflekterar solens strålning. Det går inte in i kroppen, och det döljer inte hudens varningssignaler.

Protecting Oil Outdoor är en vårdande anti-age-olja för både ansikte och kropp. Välgörande, växtbaserade oljor och skyddande Titandioxid ger ett naturligt solfilter som vårdar och skyddar huden vid utomhusvistelse i sol, kyla och vind. Eteriska oljor av Citrongräs, Lavendel och Rosmarin har en stärkande, fuktbevarande effekt och ger en behaglig doft.

Fördela Protecting Oil Outdoor i händerna och applicera direkt på huden eller ovanpå ansiktscremen/kroppslotionen. Fungerar även bra som primer före applicering av makeup.

Protecting Lotion Outdoor är en vårdande anti-age-creme för både ansikte och kropp. Välgörande Jojobaolja, fuktgivande Aloe Vera och skyddande. Jojobaoljans unika sammansättning av fettsyror gör att oljan snabbt går in i huden och binder fukten, stärker skyddsbarriären och gör huden sammetslen. Ju fler lager av Protecting Lotion Outdoor, desto bättre skydd mot solen.

För ännu bättre skydd mot solen, applicera flera lager av Protecting Lotion Outdoor och/eller kombinera med Sun Lotion SPF 20 eller Sun Protecting Oil SPF 15. Fungerar även istället för eller ovanpå din dagcream, den doftar fräsch citrus och lämnar ingen vit hinna.

After Sun Lotion är en svalkande, lindrande lotion som vårdar, återfuktar och mjukgör solexponerad hud på både ansikte och kropp. Krämen absorberas snabbt av huden, och lämnar en frisk, fruktigt somrig doft.

Aloe Vera, Citrongräs och Havtorn samverkar för att bevara hudens solbränna längre. Karotin, från morötter, är välgörande för torr hud, motverkar fria radikaler och bidrar till nybildningen av celler.

Applicera After Sun Lotion generöst efter vistelse i solen.

Tre härliga produkter, som är bra både för huden och miljön. Finns att köpa på bla Skin City.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 6 times, 1 visit(s) today