Zucchinipasta med tomatsås
Till 4 portioner behöver du:
- 2 Zucchini
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 röda lökar
- 1 msk olivolja
- 2 burkar konserverade cocktailtomater (800 gr)
- ½ dl grönsaksfond, alt ½ smulad buljongtärning
- salt och peppar
- Riven parmesan som topping
Gör så här:
Finhacka löken och en vitlöksklyfta. Fräs de i olivolja på medelvärme i en panna tills löken mjuknar, ca 2 minuter. Det får inte brännas. Ha i de konserverade cocktailtomaterna, grönsaksbuljongen och pressa i tre vitlöksklyftor. Rör om och låt puttra. Smaka av med salt och peppar.
Strimla zucchinin tunt till tagliatelle eller spaghettistorlek, beroende på vad du tycker bäst om. Koka upp vatten och salta ordentligt. Stoppa ner zucchinipastan i kastrullen och låt koka ca en minut, lite beroende på hur tjock pasta du gjort. Den ska vara mjuk men fortfarande lite al dente, precis som vanlig pasta. Häll av vattnet.
Servera direkt och toppa gärna med lite parmesan.
Smaklig måltid!
Tips! Servera såsen med vanlig pasta istället, så blir det bra matlådor.
För er viktväktare:
Points: 5 P för allt, lägg till P för den mängd parmesan du använder.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 15
Pingback: Mina vegetariska favoriter
Pingback: Matsedel v 24 – missa inte potatiskakan!
Pingback: Matsedel v 9 – med Sportlovsbonus
Pingback: Matsedel v 6
Pingback: Matsedel v 6 - Fdensammamamman