Zucchini- och tomatgratäng

skriv ut
4 portioner
  • 1 stor zucchini
  • 5-6 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och hacka löken och fräs den i 1 msk olja. Häll i de krossade tomaterna, rör om och häll över i en ugnsfast form.

Skölj och skiva zucchinin. Skiva tomaterna. Varva tomater och zucchini ovanpå tomat- och lökblandningen. Ställ in formen i ugnen och låt stå ca 30 minuter.

Blanda kryddorna, vitlöken och oljan. Ta ut formen och häll blandningen över gratängen och ställ in formen ytterligare 30 minuter.

Servera tex med något gott från grillen.

 

Tips: Det blir extra “matigt” med lite skinka i och passar då som ensamrätt med tex ett gott bröd.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 12, Blå 12, Lila 12 för hela gratängen.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita