Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Vinnaren visas upp på Stockholm Beer and Whisky Festival

skriv ut
Just nu pågår Stockholm Beer and Whisky Festival som i år firar 25 år. Här visas årets nyheter upp och även många av årets vinnare i olika kategorier. Två av dem är Uppsalaborna Torbjörn Andersson och Niklas Stenlås som tidigare i år vann SM i hembrygd öl. Tillsammans med familjebryggeriet Åbro har de nu bryggt 30 000 liter av sitt vinnaröl på Åbros bryggeri i Vimmerby. På festivalen är det premiär för Bryggmästarens Samma Klaus, som även lanseras på Systembolaget senare i höst.

Sedan flera år tillbaka hjälper Åbro till att lansera SM-vinnarna på den svenska marknaden, bryggmästare Lennarth Anemyr har guidat dem genom processen. Den höga alkoholhalten blev något att bita i och tillsammans fick de tre använda sin kreativitet för att få till den speciella smaken. För att få upp ölets sötma tillsattes stora mängder sirap under jäsningen, vilket aldrig tidigare gjorts på Vimmerbybryggeriet.

– Att vara med genom hela bryggningsprocessen har varit väldigt roligt och lärorikt. Det var en fantastisk känsla när vi var på bryggeriet i Vimmerby och såg tusentals flaskor med vår öl tappas upp. Nu ska det bli väldigt spännande att få bjuda besökarna på Stockholm Beer & Whisky Festival och höra vad de tycker, säger Torbjörn Andersson som tillsammans med Niklas Stenlås kommer att vara på plats under öl och whisky-mässan i Nacka.

Bryggmästarens Samma Klaus är en bärnstensfärgad kraftig lager med en alkoholhalt på 12 procent. Den har en söt doft med viss fruktighet och en maltig smak med drag åt sherry. Ett fylligt öl med stor kropp som passar utmärkt i en konjakskupa framför brasan eller till en smakrik ost.

Bryggmästarens Samma Klaus kommer att säljas på restauranger och på Systembolaget runt om i Sverige med start den 21 oktober.

artikelnummer: 11649-03

pris: 32:90 kr

Text och bild – pressmaterial

Visited 6 times, 1 visit(s) today