Du i Fokus
Mat & Dryck

Karl Fazer Travel

skriv ut

Fazers historia började år 1891, då den unge Karl Fazer uppfyllde sin dröm och öppnade sitt första konditori i Helsingfors. Idag är det familjeägda företaget 125 år och ett av Finlands starkaste varumärken. Detta firas med ett helt nytt koncept; Karl Fazer Travel!

Vi reser mer än någonsin. Att resa och berika sig med nya upplevelser, snarare än att köpa materiella ting, är en trend bland särskilt unga människor. Den insikten ligger till grund för lanseringen av Karl Fazer Travel, som dessutom knyter an till varumärkets rika historia och grundarens kärlek till resor. Serien består av smakerna Iced Coffee & Mudcake, Raspberry and Liquorice, Mint & Choco drops och Toffee Rocks Salty Cookie. De nya smakerna för tankarna till New York, Köpenhamn, Rio och London.

De nya chokladkakorna skiljer sig från Fazers klassiska serie genom både smak och textur.

Karl Fazer Travel Raspberry and Liquorice inspireras av trendiga Köpenhamn och är en vit choklad med krispiga inslag av salt lakrits och hallon.

Karl Fazer Travel Iced coffee & Mudcake har en tät textur och fyllighet med bitar av kladdkaka och smak av svalkande iskaffe, som för tankarna till ett aldrig sovande New York.

Karl Fazer Travel Mint & Choco drops är färgstark som en festival i Rio de Janeiro med knapriga bitar av dragérad mjölkchoklad och uppfriskande toner av mint.

Karl Fazer Travel Toffee Rocks Salty Cookie består av krispiga bitar av knäck och salta chokladkex, som är klassiska smaker från London.

Testpatrullen har smakat och lakritsälskarna föll totalt för Raspberry and Liqourice! Den är söt och salt på samma gång i en perfekt kombination! Chokladälskarna fick Iced coffee & Mudcake som favorit, mycket kaffesmak som passar bra till en fika eller ett glas vin. Det är fyra riktigt goda chokladkakor som förgyller jubileumsåret!

Företaget fortsätter att utvecklas och Fazers öppnar i samband med 125-årsfirandet ett nytt besökscenter i Vanda i Finland, för att bjuda in fler att uppleva företagets verksamhet och rika historia.

Visited 44 times, 1 visit(s) today