Pasta med kräftor och pepparrot
4 portioner
- 280 gr spagetti
- 200 gr philadelphiaost
- 1-2 msk pepparrot
- 3/4 dl finklippt gräslök
- 170 gr avrunna kräftstjärtar
- salt
- citronpeppar
Garnering:
- 4 soltorkade tomater
- finhackad dill
- finhackad persilja
Gör så här:
Koka pastan efter anvisningar på förpackningen. Skölj den hastigt och lägg tillbaka den i kastrullen.
Lägg tomaterna i blöt i hett vatten.
Medan pastan kokar, blandar du Philadelphia ost, pepparrot, gräslök, salt och peppar i en bunke. Rör ner blandningen med den kokta pastan och blanda allt väl. Rör er kräftorna som bara ska bli varma. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över tillsammans med dill och gräslök. Servera direkt!
För er Viktväktare:
Points: 42 P för allt, om man använder Philadelphiaost light och byter ut de soltorkade tomaterna mot färska.
Personliga Points: 42-45 för allt, om man använder Philadelphia ost light och byter ut de soltorkade tomaterna mot färska.
Mitt WW: Grön 10, Blå 9, Lila 9 per portion om man använder “lightest” philadelphiaost (3%), byter du ut de soltorkade tomaterna mot färska (ta en eller två, efter tycke och smak) så blir det 9 resp 8 per portion.
Recept – Martin Jikita , Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Mat som passar i värmen och på picknicken/stranden