Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Svenska hårdrocksrebeller firar 20-årsjubileum med unik Champagne

skriv ut
I år har det gått 20 år sedan Hammerfalls debut Glory to the Brave exploderade på den internationella hårdrocksscenen. Detta ska givetvis firas – med en dryck av absolut högsta kvalitet. För några veckor sedan lanserade Sveriges heavy metal-kungar champagnen HammerFall – Templar Cuvee Joacim Cans 2008 som är lika tidlös och klassisk som deras musik.

Det svensk-franska Champagnehuset Hatt et Söner har aldrig varit främmande för att ge sig ut på outforskad mark. Liksom Hammerfall har de valt att gå sin egen väg utan att oroa sig för vad som anses trendigt för tillfälligt. Därför har det sin naturliga förklaring att samarbetet föll på just Hatt et Söner, förklarar Hammerfalls sångare Joacim Cans. – De är rebeller, precis som oss, om än på ett annat sätt. Vi var rebeller inom hårdrocken när vi startade och de har samma roll när det gäller att ta fram Champagne. De följer reglerna, men vågar också ifrågasätta och skapar sina egna trender, säger han.

Efter åtskilliga besök hos Hatt et Söner i Champagne återvände sångaren med en unik dryck som släppts i en begränsad upplaga. Och visst går det att se tydliga likheter mellan den svenska musikexporten och den ädlaste av drycker. Som Joacim säger när det gäller sabrering, ”vad kan vara mer metal än att öppna en flaska med ett svärd?”

Om Hammerfall är ett band som sticker ut i floran av hårdrockare har Champagne samma position när det gäller mousserande vin. Det handlar om en förmåga och en stark vilja att alltid ge det lilla extra. – Ju äldre du blir desto viktigare är det med kvalitet och då inte minst när det gäller alkoholhaltiga drycker. Du börjar leta efter de mer lyxiga inslagen i livet. För mig känns det kul att producera någonting som jag känner väldigt starkt för. Det är viktigt att det är en dryck som vi verkligen kan stå för och att den är exklusiv gör den förstås extra speciell, säger Joacim Cans entusiastiskt.

Precis som Hammerfalls musik är drycken, som lanseras i samarbete med Brands For Fans, skapad för att hålla länge. Joacim Cans tipsar om att du helst ska köpa flera flaskor. En för att dricka nu och ytterligare ett par för att spara för senare tillfällen. Liksom riktigt bra metal blir inte flaskan dålig med tiden, så länge den förvaras på rätt sätt. – Champagnen är av absolut högsta kvalitet, 100 % Chardonnay, Single Parcel från Premier Cru Mont Vergon från 2008 som räknas som ett av de bästa åren genom tiderna. Den låter sig gärna åldras 15–20 år för att ge den absolut största smakupplevelsen, säger han och tillägger att både musik och champagne handlar om att njuta av livet. – Livet är för kort för att dricka saker som inte smakar riktigt gott.

Blanc de Blanc Champagne är frisk med nyanserad smak med inslag av röda äpplen, nötter och fin mineralton. Den har en fin mousse, är rik och komplex med en bra balans och lång eftersmak.

 

Artikelnummer: 72765-1
Pris: 529 kr

Beställningssortimentet

 

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Brand for Fans

Visited 25 times, 1 visit(s) today