Du i Fokus
Hem & InredningMat & Dryck

Kunglig design på engångstallriken

skriv ut
Designduon Bernadotte och Kylberg har hämtat sin inspiration från näckrosen när det designat en helt ny kollektion tillsamman med Duni. Nu kan vi alltså äta på engångstallrikar med kunglig design, tillverkade i växtbaserade och nedbrytbara material.

Designsamarbetet mellan Duni och designduon Bernadotte & Kylberg har resulterat i en nyskapande och stilren kollektion av engångstallrikar, -skålar, -bestick och -servetter. Gjord av växtbaserade och nedbrytbara material är Amazonica framtagen för att hylla naturens subtila former och maten som serveras.

Innovation, funktionalitet och en hyllning till mat är ledorden i Bernadotte & Kylbergs nya kollektion för Duni, vars inspiration är hämtad från de organiska formerna av näckrosen Victoria Amazonica. Tallrikarnas stillsamma och böljande form påminner om ringar på vattnet som omger näckrosen, medan det mer sirliga mönstret på servetterna tolkar bladens tidlösa och lekfulla siluett och skuggspel som fångar mystiken i Amazonas djungel.

“Amazonica centrerar kring idén om att hylla mat och att man ska kunna kombinera kollektionen på ett sätt som man själv vill då hela kollektionen tillsammans liknar näckrosen i sin helhet. Fokus har legat på att skapa en kollektion där vi frångått tänket ’traditionellt porslin’, och istället utgått ifrån materialets egenskaper och att alltid lyfta maten”, säger Oscar Kylberg, VD för Bernadotte & Kylberg.

Amazonica är en del av Dunis limited edition-serie Designs for Duni och ingår även i ett sortiment av miljöanpassade produkter kallat Ecoecho. Amazonica kommer att finnas i utvalda butiker och i Dunis webbshop från januari 2018.

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 9 times, 1 visit(s) today