Snabb wok med vitkål och sojabönor

skriv ut
4 portioner
  • 400 gr vitkål
  • 200 gr morötter
  • 300 gr broccoli (frysta små buketter)
  • 250 gr sojabönor
  • 1/2 chili
  • 1 bit purjolök
  • 1-2 msk olja
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl kallt vatten

Sås

  • 3 msk fisksås
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk ponzu
  • 1 tsk sesamsås
  • 2 msk riven ingefära
Gör så här:

 

Skär vitkålen i mindre bitar, inte strimlat, kärna ur och finhacka chili och strimla purjon samt morötterna (fint aka julienne). Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ åt sidan.

Hetta upp oljan i en stor panna, häll ner purjon och chilin. Fräs någon minut. Ha ner morötterna och vitkålen, fortsätt fräsa under omrörning på ganska hög värme 4-3 minuter. Fyll på med broccolin, fräs lite till. Ha i sojabönorna och såsen, blanda om och låt koka ihop några minuter.

Blanda ut majsstärkelsen i det kalla vattnet och häll ner även denna. Blanda om och låt koka ihop till lagom konstisen. Blir det för tjockt, är det bara att spä med vatten. Smaka av med mer soja om det behövs.

Servera med ris eller nudlar.

 

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 12-16 PP för allt om man tar 1 msk olja. Lägg till PP för ris eller nudlar.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita