Stjärnkocken Gustav Otterberg bjuder på gammaldags lyx med modern twist

skriv ut
Nu har den välrenommerade kocken Gustav Otterberg satt sin signatur på Grand Hotel Saltsjöbadens meny. Här bjuds på gammaldags lyx med en modern twist som präglas av noga utvalda råvaror, tillagade med kärlek och respekt.

Grand Hotell Saltsjöbaden är ett anrikt hotell, byggt av familjen Wallenberg i slutet av 1800-talet. Det palatsliknande hotellet har nyligen fått en ny ägare som just nu gör en varsam men omfattande renovering av hela hotellet.

Man har inte bara påbörjat en renovering av byggnaden utan även tagit in Stjärnkocken Gustav Otterberg som kökschef för att förnya och modernisera hotellets meny. Tidigare har Gustav varit på Artipelag som kökschef samt byggt upp både restaurang Ekstedt och den legendariska stjärnkrogen Leijontornet. Han är smaksäker och bekväm med klassiska smaker och råvaror.

– Gustav har en gedigen erfarenhet som han blivit belönad för och vi är väldigt glada över att ha Gustav hos oss på Grand Hotel Saltsjöbaden. Det här är ett nytt kapitel i Grand Hotel Saltsjöbadens långa och händelserika historia, säger Katarina Romell, vd på Grand Hotel Saltsjöbaden.

Gustav Otterbergs matfilosofi utgår från närheten till naturen och hantverket kring hur man värnar råvaran. Därför står råvaran i fokus i hotellets nya meny, där gamla recept har flätats samman med moderna tillagningsmetoder. Här blandas traditionella, lyxiga ingredienser med en modern touch. På menyn hittar man inom kort bland annat en kalvtartar med pocherat ostron och störkaviar, hummer med tryffel, samt en klassisk sabayonne med vaniljglass och hjortron och till detta en klassisk Madeleinekaka. Allt vackert serverat på klassiskt porslin.

– För mig har det varit viktigt att maten lätt ska kunna associeras till vad Grand Hotel Saltsjöbaden är och för mig har det alltid varit elegans, lyx, vintage och prestigelöshet. Därför föll det sig naturligt att utforma menyn efter just dessa ord och på så sätt skapa en kulinarisk matupplevelse här på Grand Hotel Saltsjöbaden, säger Gustav Otterberg.

Grand Hotel Saltsjöbaden andas lyx på ett helt annat sätt än hotellen inne i stan. Precis som systerhotellet vid Blasieholmen kan man flanera längs vattnet, men här är i Saltsjöbaden är det stundtals nästan helt tyst. Att sitta i solen i en bekväm solstol och bara lyssna på tystnaden i den fantastiska miljön är en lyx i sig. Den härliga maten blir en god bonus.

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Karin Törnblom