Röd och vit kebabsås

skriv ut
Röd kebabsås

ca 6 dl

  • 5 dl passerade tomater
  • 1,5 dl ajvar ( mild eller stark)
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt
  • peppar
Vit kebabsås

ca 5 dl

  • 250 gr matlagningsyoghurt
  • 125 gr majonnäs
  • 1 tsk socker
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Låt stå en liten stund innan servering.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW:

Grön 8, Blå 8, Lila 8 för all röd sås.

Grön 18, Blå 15, Lila 15 för all vit sås om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt, lättmajonnäs och sötningsmedel.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita