Röd och vit kebabsås
Röd kebabsås
ca 6 dl
- 5 dl passerade tomater
- 1,5 dl ajvar ( mild eller stark)
- 1 tsk vitlökspulver
- salt
- peppar
Vit kebabsås
ca 5 dl
- 250 gr matlagningsyoghurt
- 125 gr majonnäs
- 1 tsk socker
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- salt
- peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Låt stå en liten stund innan servering.
För er Viktväktare:
Personliga Points: Röd sås: 4 PP för hela satsen. Vit sås: 14-17 PP för allt.
Mitt WW:
Grön 8, Blå 8, Lila 8 för all röd sås.
Grön 18, Blå 15, Lila 15 för all vit sås om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt, lättmajonnäs och sötningsmedel.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita