Du i Fokus
Mat & Dryck

Röd och vit kebabsås

skriv ut
Röd kebabsås

ca 6 dl

  • 5 dl passerade tomater
  • 1,5 dl ajvar ( mild eller stark)
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt
  • peppar
Vit kebabsås

ca 5 dl

  • 250 gr matlagningsyoghurt
  • 125 gr majonnäs
  • 1 tsk socker
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Låt stå en liten stund innan servering.

För er Viktväktare:

Points: Röd sås: 4 P för hela satsen. Vit sås: 14 P för allt.

Personliga Points: Röd sås: 4 PP för hela satsen. Vit sås: 14-17 PP för allt.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 347 times, 1 visit(s) today