Du i Fokus
Mat & Dryck

Räkor med spenat och pasta

skriv ut
4 Portioner
  • 400 gr skalade räkor
  • 200 gr bladspenat
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 msk hummerfond
  • 1 bit purjolök
  • 2 msk citronsaft
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • peppar
Gör så här:

Finstrimla purjolöken, fräs den i fettet.

Tillsätt matlagningsgrädde, hummerfond och citronsaft. Blanda ner spenaten i omgångar och låt puttra tills den kokat in.

Dra av grytan av värmen och häll ner räkorna, bland om och låt dem bli varma – men koka INTE.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 16 P för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.

Points: 16 P för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 537 times, 1 visit(s) today