Räkor med spenat och pasta
4 Portioner
- 400 gr skalade räkor
- 200 gr bladspenat
- 1 msk smör och rapsolja
- 1 msk hummerfond
- 1 bit purjolök
- 2 msk citronsaft
- 5 dl matlagningsgrädde
- Salt
- peppar
Gör så här:
Finstrimla purjolöken, fräs den i fettet.
Tillsätt matlagningsgrädde, hummerfond och citronsaft. Blanda ner spenaten i omgångar och låt puttra tills den kokat in.
Dra av grytan av värmen och häll ner räkorna, bland om och låt dem bli varma – men koka INTE.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 16 P för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Points: 16 P för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 537 times, 1 visit(s) today