Du i Fokus
Mat & Dryck

Räkor med spenat och pasta

skriv ut
4 Portioner
  • 400 gr skalade räkor
  • 200 gr bladspenat
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 msk hummerfond
  • 1 bit purjolök
  • 2 msk citronsaft
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • peppar
Gör så här:

Finstrimla purjolöken, fräs den i fettet. Tillsätt matlagningsgrädde, hummerfond och citronsaft. Blanda ner spenaten i omgångar och låt puttra tills den kokat in. Dra av grytan av värmen och häll ner räkorna, bland om och låt dem bli varma – men koka INTE. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

För er Viktväktare:

Points: 16 P för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.

Personliga Points: 16-20 PP för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pasta.

MittWW: Grön 4, Blå 4, Lila 4 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.

SmartPoints Flex: 4 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 168 times, 1 visit(s) today