Räkor med chili och sugarsnaps
Till 4 portioner behöver du:
- 400 g skalade räkor
- ½ purjo
- 1 röd chili (fler om du vill ha mer hetta)
- 300 g sugarsnaps
- 2 paprikor
- 1 msk flytande margarin
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 buljongtärning (grönsaks eller fisk)
- ½ dl hett vatten
- salt & peppar
Gör så här:
Skär purjo och paprika i bitar, finhacka chilin. Fräs purjo, paprika, sugersnaps och chili i margarinet tills grönsakerna mjuknar. Lös upp buljongtärningen i vattnet och häll i den och matlagningsgrädden. Smaka av med salt och peppar. Ta av plattan och lägg i räkorna och låt dem bli varma (räkorna ska inte koka med för då blir de sega).
Servera gärna med äggnudlar.
Smaklig måltid!
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 29 times, 1 visit(s) today