Du i Fokus
Mat & Dryck

Räkor med chili och sugarsnaps

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:
  • 400 g skalade räkor
  • ½ purjo
  • 1 röd chili (fler om du vill ha mer hetta)
  • 300 g sugarsnaps
  • 2 paprikor
  • 1 msk flytande margarin
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning (grönsaks eller fisk)
  • ½ dl hett vatten
  • salt & peppar
Gör så här:

Skär purjo och paprika i bitar, finhacka chilin. Fräs purjo, paprika, sugersnaps och chili i margarinet tills grönsakerna mjuknar. Lös upp buljongtärningen i vattnet och häll i den och matlagningsgrädden. Smaka av med salt och peppar. Ta av plattan och lägg i räkorna och låt dem bli varma (räkorna ska inte koka med för då blir de sega).

Servera gärna med äggnudlar.

Smaklig måltid!

 

 

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 29 times, 1 visit(s) today