Potatissallad med avokado och sparris
4 portioner
- 1 kg kokt potatis (avsvalnad eller kall)
- 200 gr avokado
- 2 knippen grön sparris
- 400 gr yoghurt
- En stor knippa gräslök
- salt
- peppar
Gör så här:
Skär potatisen i mindre bitar. Koka eller grilla sparrisen och dela dem i mindre bitar. Skär avokadon i ganska grova bitar. Hacka gräslöken. Blanda yoghurt och gräslök, salta och peppra lite. Häll yoghurten över potatisen och blanda ordentligt.
Lägg potatisen på ett fat eller i en skål, strö över avokadon och sparrisen och garnera med mera gräslök och ev lite salt.
Servera till något gott från grillen eller som tillbehör på buffébordet.
För er Viktväktare:
Points: 30 P för allt om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt.
Personliga Points: 0-34 PP för allt om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt.
Mitt WW: Grön 43, Blå 38, Lila 14 om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 25 times, 1 visit(s) today