Pastagratäng med lövbiff
4 portioner
- 300 gr pasta
- 400 gr lövbiff
- 1 msk olja
- 1 röd lök
- 1-2 tsk currypasta
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 3 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 dl riven ost
- 2 dl majs
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skär lövbiffen i strimlor. Dela löken på hälften, dela en gång till och strimla i tunna strimlor. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kött samt lök. Tillsätt currypastan och låt fräsa med någon minut. Häll i grädden och blanda om, ta bort från plattan.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Blanda ner lövbiffen och majs i pastan, häll över detta i en gratängform. Häll äggstanningen över pastan. Strö över osten och tillaga gratängen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Servera gärna med en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points: 50 P för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, lättmjölk och max 10%-ig ost.
Personliga Points: 54-60 PP för hela gratängen (+4 för majsen), om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, lättmjölk och max 10%-ig ost.
Mitt WW: Grön 14, Blå 13, Lila 13 per portion, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, lättmjölk och max 12%-ig ost.
SmartPoints Flex: 13 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, lättmjölk och max 12%-ig ost.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita