Du i Fokus
Mat & Dryck

Pasta- och tacogratäng

skriv ut
6 portioner
  • 400 gr valfri färs
  • 700 gr kokt pasta
  • 1 stor burk majs
  • 150 gr riven ost
  • 1 burk krossade tomater
  • 2-3 msk tacokrydda – recept finns HÄR
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Fräs färsen i en stekpanna, fett behövs oftast inte eftersom färsen är fet i sig. När den börjar falla sönder tillsätts tacokryddan och tomaterna. Låt koka ihop några minuter. Ta bort pannan från plattan. Häll av vattnet från majsen och blanda ner i färsen.

Lägg pastan i botten av en stor gratängform. Häll över färsen och blanda om alltsammans ordentligt. Platta till och strö över osten. Gratinera i ugn tills allt är genomvarmt och osten fått en fin färg, ca 15 minuter.

Toppa gärna med persilja eller annan ört och servera med en sallad.

För er Viktväktare:

Points: 65 P för hela gratängen, om man använder nötfärs 10%, max 10%-ig riven ost samt vår hemmagjorda tacokrydda.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se

Visited 84 times, 1 visit(s) today