Pasta- och tacogratäng
6 portioner
- 400 gr valfri färs
- 700 gr kokt pasta
- 1 stor burk majs
- 150 gr riven ost
- 1 burk krossade tomater
- 2-3 msk tacokrydda – recept finns HÄR
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Fräs färsen i en stekpanna, fett behövs oftast inte eftersom färsen är fet i sig. När den börjar falla sönder tillsätts tacokryddan och tomaterna. Låt koka ihop några minuter. Ta bort pannan från plattan. Häll av vattnet från majsen och blanda ner i färsen.
Lägg pastan i botten av en stor gratängform. Häll över färsen och blanda om alltsammans ordentligt. Platta till och strö över osten. Gratinera i ugn tills allt är genomvarmt och osten fått en fin färg, ca 15 minuter.
Toppa gärna med persilja eller annan ört och servera med en sallad.
För er Viktväktare:
Points: 65 P för hela gratängen, om man använder nötfärs 10%, max 10%-ig riven ost samt vår hemmagjorda tacokrydda.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se