Du i Fokus
Resor

Båtluffa på Kanarieöarna – från La Palma till Lanzarote

skriv ut

På Kanarieöarna kan man uppleva det tropiska paradiset både på land och till havs. Omges av kristallklart vatten med en svårslagen utsikt över det vulkaniska landskapet och utforska pittoreska hamnar genom att resa med båt mellan öarna.

Varför inte upptäcka Kanarieöarna med båt som färdmedel, med turkosa havet och vulkaniska landskapet som utsikt. Stig ombord från någon av hamnarna och utforska öarnas unika kultur och historia längs vägen.

La Palma

Den historiska stadskärnan i Santa Cruz de la Palma är väl värd ett besök för sin romantiska och avslappnande charm. Staden grundades år 1493 och än idag står kyrkor och hus byggda i 1500-talets kolonialstil kvar. Nationalparken Caldera de Taburiente är ett av de största besöksmålen på ön. Här kan man besöka utställningen som berättar om parkens skyddade flora och fauna samt njuta av utsikten från den stora terassen.

Teneriffa

Teneriffa är en ö med flertalet utflyktsmål. Här kan man bland annat besöka Teide nationalpark med vulkanen Pico de Teide, vars topp sträcker sig upp till 3715 meter över havet. Öns hamn ligger på norra delen av ön, mindre än en timmes bilresa till Parque Rural de Anaga, en bergskedja med djupa raviner täckta av lagerskog. Ett annat intressant besöksmål är naturreservatet Malpais de Güimar där lavabergens svarta yta står i stark kontrast med jordens röda stenar och gröna vegetation.

Gran Canaria

Hamnen på Gran Canaria heter La Luz och är den största på Kanarieöarna. La Luz ligger på öns nordöstra kust, vid den bergiga udden La Isleta. På andra sidan bergen ligger sandstranden Las Canteras vars som sträcker sig två kilometer och där man kan njuta av sol och bad från morgon till solnedgång. Härifrån finns även möjligheten att hyra en bil för att besöka de centrala delarna av ön. Åk till Agüimes som ligger sydost om La Luz och upplev den historiska stadskärnan där en stor produktion av olivolja och sockerrör finns. Värt att besöka är också den gamla byn Temisas som är känd för dalen Barranco de Guayadeque med spår från den kanariska ursprungsbefolkningen.

Fuerteventura

En av de mest besökta platserna på ön är Corralejo med sin vita sandstrand och turkosa hav. Här finns stora jordbruksområden där bland annat aloe vera, även kallat Fuerteventuras gröna guld, odlas. Staden Antigua är ett av öns mest pittoreska med sina gamla kvarnar, där man en gång malde det lokala mjölet gofio. Från Fuerteventuras hamn går det dessutom båtar ut till ön Lobos som är känd för sina vykortsvackra omgivelser.

Lanzarote

Lanzarotes huvudstad Arrecife byggdes på platsen där den gamla hamnen från 1400-talet låg. Spåren av den förflutna hamnen går även att hitta i den gamla stadsdelen som ligger runt lagunen Charco de San Gines och i Castillo de San Gabriel där fästningen som försvarade staden mot piratattacker finns. På Lanzarote kan resenärerna även upptäcka den lokala konstnären César Manrigue verk. En rutt har skapats för att utforska Lanzarotes naturarv i förhållande till Manrigue konst, från Dal Jameos de Agua på norra delen av ön till Belvedere del Rio, som ligger på ön La Graciosa.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 28 times, 1 visit(s) today