Du i Fokus
Musik

Årets Lisebergsapplåd tilldelas Tommy Körberg

skriv ut

Sedan 1979 har Lisebergsapplåden delats ut till en profil inom svensk underhållningsbransch som har ”gjort Sverige gladare”. 2023 års mottagare av Applåden är Tommy Körberg som har Sveriges största röst, enligt juryn.

Lisebergs vice VD Tina Resch och Lisebergs chef för Säsonger & Events Lotta Carlsbogård presenterade årets pristagare med följande motivering:

Som årets mottagare av Lisebergsapplåden har han gjort Sverige gladare. Inte minst med musiken.
Han har en unik musikalisk karriär. Den utgör inte bara ett imponerande cv utan har gett en plats i våra – och hela svenska folkets hjärtan. Denna sällan skådade artistiska bredd är storslagen – och vi har alla njutit av ”Sveriges största röst”. Vi har hänförda tittat på hans filmer, revyer, konserter, musikaler och teaterföreställningar – och hans roller har älskats i generationer. Han är en del av Sveriges underhållningshistoria! Med stolthet utser vi honom till 2023 års mottagare av Lisebergsapplåden.

– Att jag har gjort Sverige gladare är ju väldigt skojsigt, säger en glad och hedrad Tommy Körberg.

Bland tidigare mottagare av Lisebergsapplåden som alla ”gjort Sverige gladare” hittar vi namn som Babben Larsson, Lill-Babs Svensson, Povel Ramel, Astrid Lindgren, Gösta Ekman, Björn & Benny, Håkan Hellström, Mia Skäringer, Lill Lindfors och Christer Björkman. Själva utmärkelsen är en helgjuten bronsskulptur av två klappande händer som skapades av konstnären Astri Bergman Taube 1978.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 11 times, 1 visit(s) today