Pasta med zucchini och fetaost
4 portioner
- 2 zucchini
- 3 schalottenlökar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 12 – 16 cocktailtomater
- 200 gr fetaost
- salt & peppar
Gör så här:
Skär zucchini i tunna strimlor eller riv den grovt (det blir bättre om man strimlar, men är jobbigare än att riva). Finhacka schalottenlöken och vitlöken och bryn i oljan i en stekpanna. Tillsätt zucchini. Låt det mesta av vätskan som zucchinin släpper koka bort. Halvera tomaterna och lägg ner i stekpannan, låt de koka med en stund så de blir mjuka, det ska bli en såsig konsistens men inte för vattnigt. Krydda med salt och peppar. Smula ner fetaosten, eller häll ner tärnad fetaost och blanda om. Dra såsen av pannan, osten ska inte koka sönder utan bara smälta lite.
Servera med nykokt pasta.
Smaklig måltid!
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 13 P för allt, om man använder max 3%-ig Apetina. Lägg till P för pasta.
Points: 13 P för allt, om man använder max 3%-ig Apetina. Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 14 – April är här!!!
Pingback: Gott och enkelt i solen!
Pingback: Matsedel v 8