Pasta med vit tonfisksås
4 portioner
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 1 gul lök
- 1 – 2 msk rapsolja
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk vinäger, tex rödvinsbalsam- eller vitvins
- 1 buljongtärning (fisk)
- salt
- peppar
Gör så här:
Finhacka löken och fräs i oljan tills den blir mjuk. Häll ner tonfisken med vätskan samt grädde och smula ner buljongtärningen. Blanda om och låt småkoka till en krämig konsistens. Ha i vinägern och smaka av med salt och peppar.
Server mer pasta och en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 16 P för all sås, om man använder 1 msk fett, lägg till P för pasta.
Points: 16 P för all sås, om man använder 1 msk fett, lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 711 times, 1 visit(s) today