Pasta med vit tonfisksås

skriv ut
4 portioner
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1 gul lök
  • 1 – 2 msk rapsolja
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vinäger, tex rödvinsbalsam- eller vitvins
  • 1 buljongtärning (fisk)
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Finhacka löken och fräs i oljan tills den blir mjuk. Häll ner tonfisken med vätskan samt grädde och smula ner buljongtärningen. Blanda om och låt småkoka till en krämig konsistens. Ha i vinägern och smaka av med salt och peppar.

Server mer pasta och en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare:

MittWW: Grön 18, Blå 15, Lila 15 för all sås, lägg till SP för pasta.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita