Pasta med vit tonfisksås
4 portioner
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 1 gul lök
- 1 – 2 msk rapsolja
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk vinäger, tex rödvinsbalsam- eller vitvins
- 1 buljongtärning (fisk)
- salt
- peppar
Gör så här:
Finhacka löken och fräs i oljan tills den blir mjuk. Häll ner tonfisken med vätskan samt grädde och smula ner buljongtärningen. Blanda om och låt småkoka till en krämig konsistens. Ha i vinägern och smaka av med salt och peppar.
Server mer pasta och en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points: 16 P för all sås, om man använder 1 msk fett, lägg till P för pasta.
Personliga Points: 16-20 PP för all sås, om man använder 1 msk fett, lägg till PP för pasta.
MittWW: Grön 18, Blå 15, Lila 15 för all sås, lägg till SP för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 523 times, 1 visit(s) today