Du i Fokus
Mat & Dryck

Päronchutney

skriv ut
    ca 3 dl
    • 500 gr päron
    • 1 finhackad lök
    • 0,5 dl strösocker
    • 1/2 dl vitvinsvinäger
    • 1/2 tsk chiliflakes
    • salt
    • vatten
Gör så här:

Skär bort kärnhuset och grovhacka päronen, ha ner dem i en kastrull tillsammans med lök, socker, vinäger och chiliflakes. Koka upp och sjud försiktigt ca 35-40 minuter. Rör om då och då. Spä med vatten om det blir för tjockt och smaka av med salt.

Häll upp på tättslutande burkar och servera gärna till något gott från grillen eller som smaksättning i yoghurt.


OBS! Används sötningsmedel så finns inte den konserverande effekten, då gör man bäst i att frysa ner chutneyn i fryspåsar och ta upp ur frysen vid behov.


För er Viktväktare:Points: 1 P för hela satsen om man använder sötningsmedel istället för strösocker.



Recept & Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 605 times, 1 visit(s) today