Kycklingsnacks med enkla dippsåser
Efterfrågan på vitt kött ökar stadigt samtidigt som många upplever att de har begränsat med tid för matlagning. Därför har Dafgårds valt att ta fram tre nya kycklingprodukter som är enkla att tillaga snabbt och de fungerar både som middag eller som snacks.
– God kyckling som man enkelt kan värma och snabbt äta är en uppskattad produkt av många konsumenter. Vi vill utveckla det segmentet och har därför tagit fram de här tre produkterna, säger Ola Larsson, marknadschef Dafgårds.
Chicken Fries är spröda triangelformade kycklingbitar. Klassiskt tacokryddade med smak av spiskummin, chili och vitlök, Chicken Popcorn är tempurapanerade bitar av kyckling och Chicken Fries är stavformade kycklingbitar panerade med krispiga tortilla crumbs. Testpatrullen har testat och fick snabbt en favorit i Chicken Popcorn som är väldigt goda att dippa. De har en tunnare fritering än de andra sorterna och bitarna är lagom stora. Chicken Fries var däremot riktigt goda som ingrediens i Wraps tilsammans med sallad och tomatmayon här nedan.
Tacomayo
4-5 portioner
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk pressad citron
1/2 msk vitvinsvinäger
2 dl olja med neutral smak (gärna rapsolja)
1/2-1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/1-1 tsk chilipulver
Gör så här:
Se till att äggulor, dijonsenap, vinäger, citron och olja har samma temperatur!
- Blanda äggulor, senap, citron och vinäger i en skål.
- Använd en handvisp eller elvisp och tillsätt oljan långsamt i en fin stråle samtidigt som du vispar.
- När majonäsen är klar blandar du i kryddorna. Ta lite kryddor i taget och smaka av.
Currydipp
20 portioner
Gul curry
3 syrliga äpplen
8 dl creme fraiche
2 dl majonäs
2 dl finhackad gräslök
paprikapulver
salt
peppar
Gör så här:
- Riv äpplena på rivjärn
- Fräs de rivna äpplena i en kastrull och pudra över curryn
- Låt det svalna. Blanda sedan med majonäs och creme fraiche
- Rör ner finhackad gräslök
- Smaka av med lite paprikapulver, salt och peppar.
Chicken Fries, Chicken Popcorn och Chicken Nachos säljs i påsar om 600 g och kostar ca 45-50 kr. De kan friteras, stekas eller värmas i ugn i 10-12 minuter på 220 grader.
Text och bild – Marlene Rindå Jikita, Recept – Dafgårds