Du i Fokus
Mat & DryckUpplevelser

Yellow – med kyckling på menyn!

skriv ut
I gamla Akademibokhandelns lokaler i korsningen Regeringsgatan/Jakobsbergsgatan i Stockholm har restaurangen Yellow precis öppnat. En restaurang med höga ambitioner om att leverera den perfekta restaurangupplevelsen. Menyn har som namnet antyder byggts upp kring kyckling.

Initiativtagaren och ägaren till Yellow är Filmon Michael, som i många år varit klubbvärd på Sturecompagniet och med en bakgrund inom dans- och underhållningsbranschen som medlem i dansgruppen Bounce. Filmon har ägnat de senaste åren till inspirations-och trendresor till bland annat Costa Rica, New York och Miami där han har utforskat, antecknat och tagit lärdom av hur den perfekta restaurangupplevelsen ska se ut. Slutligen har han landat i konceptet Yellow- en restaurang som kombinerar de senaste trenderna i allt från menyval till upplevelse till inredning. Allt med kyckling i fokus.

–Jag har velat skapa ett avslappnat, roligt och intimt ställe som erbjuder det där lilla extra. Lite spänning och en hint av en “svartklubbskänsla”. På Yellow kombineras mat och nöje, där den ena delen består av en restaurang och lokalens andra del av en bar med extra allt. Yellow ska vara en plats där man kan träffas över en drink, gå på en första date eller för att fira födelsedagar, berättar Filmon Michael.

Yellow är öppet för både lunch och middag sju dagar i veckan. Efter sommaren planerar man att även erbjuda brunch och catering. Maten byggs upp kring nytänkande och kreativa men även klassiska kycklingrätter där några menyexempel innefattar “Chicken and waffles” och “hot wings”.

–Yellow är kontrasternas värld. Hos oss ligger charmen i allt annat än det stela och tillrättalagda. Allt från inredning till musik, mat och drinkar levereras med extra allt och en kväll på Yellow vet man inte var, när eller hur den ska sluta, berättar Filmon Michael.

Köksmästare på Yellow blir Fanny Rönnblom och Andreas Freij, båda hämtade från Público i Stockholm och med bakgrund från bland annat the Tastingroom i Macao, Grand Escalier och f12-gruppen.

–Det här är en oerhört rolig utmaning! Jag ser mycket fram emot att få arbeta med en så mångsidig råvara som kyckling. Jag och Andreas har många idéer som vi tar med oss för att utveckla på Yellow och vi hoppas att ni kommer att älska dem lika mycket som vi, säger Fanny Rönnblom.

Som drift- och barchef tillsätts rutinerade Oscar Högberg från Mister French som har varit Filmons bollplank från start.

– Vi har verkligen utvecklat ett extremt roligt koncept som vi kan ta ut på så många olika sätt. Att arbeta med en sån enkel råvara som kyckling och samtidigt göra det bra är en rolig utmaning, säger Oscar Högberg.

Yellow har 70 platser och ligger på Jakobsbergsgatan 23a i Stockholm.

 

 

Text & Bild – Marlene Rindå Jikita & Pressmaterial

 

Visited 18 times, 1 visit(s) today