Du i Fokus
DryckResor

Sveriges första renodlade ginkryssning

skriv ut
Den första juni arrangerar Hernö Gin i samarbete med Birka Cruises Sveriges första renodlade ginkryssning i Stockholms skärgård. Under kryssningen sker lanseringen av ett unikt Hernö Gin som är en specialutgåva för Birka, samt en Hernö Gin-inspirerad snus från Swedish Match som endast finns tillgänglig på marknaden under denna kryssning.

Tillsammans med Hernö Gin kommer två andra svenska ginproducenter att delta vid en ginmässa ombord: Norrtelje Brenneri och Stockholm Bränneri. Ett tjugotal olika ginsorter kommer att finnas tillgängliga för provning och flera av fartygets barer kommer under denna resa att profileras om till ginbarer bemannade med bartenders som vet att blanda en god gincocktail.

– Vi är stolta över att svenska eliten av gindestillerier deltar på ginkryssningen. Svenska gindestillerier, med världsberömda Hernö Gin i spetsen, står för kvalitet och hantverk i världsklass, säger Marcus Hammarström, marknadschef Birka Cruises.

Hernö Gin kommer att hålla en cocktailskola under ledning av Emil Åreng, Head of First Impressions på Hernö Gin, som utsågs till Nordens bästa bartender 2016. Emil har dessutom skrivit en cocktailbok som vann pris för världens bästa cocktailbok 2017 och en ny är på gång.

– Emil är en välmeriterad bartender, en skön kille och en härlig entertainer. Han kommer att guida dig genom grunderna för hemmabaren och visa att det här med cocktails inte är svårt. Du som anmäler dig till cocktailskolan kommer att ha väldigt roligt, lära dig mycket och inte bli besviken, garanterar Jon, grundare och vd på Hernö GIn.

Exklusivt för denna kryssning kommer det att gå extrainsatta bussar från Härnösand till Birka Cruises terminal i Stockholm där kryssningsfartyget väntar.

– Med detta vill vi premiera vår trogna hemmapublik som följt vår resa och hejat på oss hela vägen från start till den position vi har i dag som världens bästa gin. Vi hoppas att många tar tillfället i akt till en unik ginkryssning och att vi ses ombord, hälsar Jon Hillgren.

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 35 times, 1 visit(s) today