Kyckling med persiljesås

skriv ut
4 portioner
  • 500 Kyckling
  • 1 msk persilade
  • 1 lök
  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 – 2 msk smör- & rapsolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen och hacka löken. Börja med att fräsa kycklingen i hälften av fettet, tills den får lite färg. Tillsätt resten av fettet och löken. När löken börjar bli mjuk tillsätts grädden och persiladen. Blanda om och låt koka till lagom konstistens. Smaka av med salt och peppar.

Dra av värmen och tillsätt persiljan. Servera med kokt pasta.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 15-23 PP för all kyckling med sås, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita