Du i Fokus
Resor

De tio bästa stränderna på Kanarieöarna

skriv ut
Det är inte för intet som Kanarieöarna är en favorit hos svenskarna. Här skiner solen 4800 timmar per år och stränderna är många och kilometerlånga. På spanska kallas ögruppen för ”Islas Afortunadas” (de lyckosamma öarna), tack vare det svårslagna klimatet. Nedan listas tio av de bästa stränderna på Kanarieöarna, att besöka oavsett årstid.

Playa de El Golfo, Lanzarote

Denna imponerande strand på Lanzarote består av svart lavasten och de eroderade klipporna som följer strandremsan är minst lika uppseendeväckande med sina dramatiska formationer. Playa de El Golfo är också känd för sin gröna lagun, Lago Verde, som står i stark kontrast till den svarta sanden och de orangegula klipporna. Platsen är ett naturskyddsområde och varje fotografs dröm.

Playas en las Dunas de Corralejo, Fuerteventura

Den 9 kilometerlånga stranden Playas en las Dunas löper längs Corralejos sanddyner. Sanddynerna på Fuerteventura är inte de enda på ögruppen men de största. Det turkosa vattnet sköljer in över den finkorniga, vita sanden som över lång tid skapats av nedmalda snäckskal. Sanden fungerar som en naturlig spabehandling och kan användas till att exfoliera huden, medan man blickar ut över havet och öarna Los Lobos och Lanzarote.

Playa de las Conchas, La Graciosa

La Graciosa, som ligger bredvid Lanzarote, är troligtvis den minst kända ön av alla Kanarieöar och även den minst bebodda. Detta gör ön till en riktig dold pärla med många fina, väl bibehållna stränder. Med sin bleka sandstrand och ständigt föränderliga blå hav, gör stranden Playa de Las Conchas till en av de vackraste på La Graciosa.

Playa del Inglés, La Gomera

Sedan det glada 1970-talet har Playa del Inglés på ön La Gomera varit en välkänd destination inom hippiekulturen och andra alternativa grupper. Till skillnad från andra enklare stränder på Kanarieöarna, ligger Playa del Inglés nära restaurangliv och övriga faciliteter. En dag på denna vulkaniska sandstrand bjuder på avslappning med fantastisk utsikt över berg och hav som aldrig tycks ta slut.

 

Playa de Nogales, La Palma

Stranden Nogales är ett praktexempel på vad vad ön La Palma har att erbjuda dess besökare: berg, vandringsleder, lava, hav och lummiga grönområden. Stranden som är belägen vid den norra byn Puntallana har svart lavasand med nyanser av blått och grått samt spektakulära klippor. Nogales passar såväl den äventyrslystne surfaren som den avslappnade semesterfiraren som är ute efter vackra vyer.

Playa de Papagayo, Lanzarote

På södra Lanzarote ligger en av öns mest populära stränder; Papagayo. Det är svårt att motstå denna strand, som utgörs av en liten vik av finaste vita sand och med kristallklart, turkost vatten. Det är den perfekta platsen för de som vill prova på snorkling och dessutom en trygg plats för barnen att bada på, på grund av den goda sikten.

Playa de el Médano, Teneriffa

På södra Teneriffa finner man lokalbefolkningens favoritstrand El Médano: en gyllene sandstrand med långgrunt vatten och få vågor. Dessutom finns här alla nödvändiga faciliteter. Över tid har samhället med samma namn kommit att bli som ett andra hem för många av de vattensportsintresserade öborna, tack vare sina goda förutsättningar för vind- och kitesurf.

Cala de Tacorón, El Hierro

Trots El Hierros lilla storlek, vore det synd att missa ett stopp på denna ö. Grottan Tacorón, som är belägen på den södra delen av ön, är väl värt ett besök oavsett årstid. I området är det atlantiska havet lugnt och stilla, vilket gör dessa vatten badvänliga och de olika havsblå nyanserna står i vacker kontrast till det vulkaniska svarta och bergsidornas röda färger.

Playa de Maspalomas, Gran Canaria

Stranden Maspalomas på södra Gran Canaria kantas av naturreservatet och de storslagna sanddynerna med samma namn. Det lugna vattnet, en tre kilometer lång, gyllene sandstrand och flera hotell och lägenhetskomplex alldeles i närheten, gör denna plats ideal för familjesemestern.

Playa de Benijo, Teneriffa

Även om man samsas om Playa de Benijo med flera andra badgäster är denna strand en plats för total avslappning. För att nå Playa de Benijo, som är belägen i Anagaparken på den nordöstra delen av Teneriffa, behöver man ta sig genom snirklig väg med en fantastisk utsikt över Atlanten och det vulkaniska landskapet. Glöm inte att ta med kameran för att föreviga ögonblicket från någon av alla utsiktsplatser i området.

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 18 times, 1 visit(s) today