Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med vitlöksfräst haricots verts

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr kyckling
  • 500 gr haricots verts
  • 200 gr matlagningsyoghurt
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1/2-1 chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • salt
  • peppar
  • Vatten från pasta
Gör så här:

Koka valfri mängd pasta efter anvisningarna på paketet, medan du lagar såsen.

Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen, salta, peppar och ställ åt sidan.

Hacka chilin. Dra på full värme på pannan, ha i haricots vertsen och fräs någon minut. Dra ner värmen, ha i oljan och chilin, pressa i vitlöken. Blanda om och låt fräsa ihop under omrörning ett par minuter.

Ha i kycklingen och tomatpurén samt 3-4 slevar pastavatten, blanda om och låt koka ihop. Salta och peppra. Späd med mer pastavatten om det det blir för torrt, det ska vara en krämig konsistent. När bönorna är mjuka, med lite tuggmotstånd, dras pannan av plattan. Bland försiktigt ner matlagningsyoghurten och smaka sedan av alltsammans med lite salt.

Servera med pasta.

För er Viktväktare: 

Points: 4 P för allt, om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt. Lägg till P för pasta.

Personliga Points: 4-14 PP för allt, om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt. Lägg till PP för pasta.

MittWW: Grön 3, Blå 1 per portion om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt. Lägg till SP för pasta

SmartPoints Flex: 1 SP Flex per portion om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt. Lägg till SP för pastan.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 13 times, 1 visit(s) today