Kyckling med ajvar relishsås
- 4-6 kycklingfiléer (ta 1 kycklingfilé per person)
- 8-12 potatisar (2 potatisar per person)
- Salt
- Peppar
- Paprikapulver
- ev lite broccoli
- Ajvar Relishsås:
- 2 1/2 dl gräddmjölk 6 %
- 1 ½ dl ajvar relish (mild eller stark)
- 1 tsk majstärkelse
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Börja med att koka potatisen så att den hinner bli färdig nästan samtidigt som resten av måltiden. Lägg i lite broccolibuketter mot slutet av kokningen så slår du två flugor i en smäll.
Dela kycklingen på längden så att du får tunnare bitar. Stek kycklingen i en fettsnål panna och krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Dags att göra såsen: Häll gräddmjölken i en liten kastrull, vispa i majsstärkelsen direkt innan du värmer den. Värm sedan gräddmjölken tills den börjar koka och lägg då även i ajvar relishen. Låt det småkoka i någon minut och smaka av med salt och lite peppar.
Servera allt tillsammans och njut av en god och mättande måltid!
För er Viktväktare:
Mitt WW: Såsen räcker till 6 portioner och det är därför jag har räknat mellan 4-6 portioner på detta recept. Om du delar såsen på 4 portioner så är denna måltid Grön 9, Blå 7 per portion och om du delar såsen på 6 portioner så blir denna måltid Grön 8, Blå 5 per portion. Potatisen är inräknad.
SmartPoints Flex: Såsen räcker till 6 portioner och det är därför jag har räknat mellan 4-6 portioner på detta recept. Om du delar såsen på 4 portioner så är denna måltid 7 SP Flex per portion och om du delar såsen på 6 portioner så blir denna måltid 5 SP Flex per portion. Potatisen är inräknad.
SmartPoints: Såsen räcker till 6 portioner och det är därför jag har räknat mellan 4-6 portioner på detta recept. Om du delar såsen på 4 portioner så är denna måltid 9 SP per portion och om du delar såsen på 6 portioner så blir denna måltid 8 SP per portion. Potatisen är inräknad.
Recept och bild – Nadjaskitchen