Du i Fokus
Mat & Dryck

Krämig pastasås med rökt lax och citron

skriv ut
En snabblagad och god rätt för både vardag och fest.

Till 4 portioner behöver du:
  • 200 g sockerärtor
  • 250 g okokt tagliatelle
  • 200 g Philadelphia Naturell Light 12 %
  • 2 msk mellanmjölk
  • saften av 1/2 citron
  • 125 g tunt skivad rökt lax
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Svartpeppar och ev lite salt för att förhöja smaken
Gör så här:

Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i några minuter. De ska ha mjuknat lite men fortfarande vara spänstiga. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda Philadelphia-osten med mjölken och citronsaften i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning – det ska inte koka utan bara smälta samman.

Blanda den nykokta pastan med såsen. Lägg i den rökta laxen och sockerärtorna och smaka av med nymald peppar och eventuellt lite salt. Servera genast.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 13, Blå 12 per portion om man använder 4% matlagningsgrädde.

 

Recept och bild – Nadjaskitchen

 

Visited 23 times, 1 visit(s) today