Krämig pastasås med rökt lax och citron
Till 4 portioner behöver du:
- 200 g sockerärtor
- 250 g okokt tagliatelle
- 200 g Philadelphia Naturell Light 12 %
- 2 msk mellanmjölk
- saften av 1/2 citron
- 125 g tunt skivad rökt lax
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- Svartpeppar och ev lite salt för att förhöja smaken
Gör så här:
Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i några minuter. De ska ha mjuknat lite men fortfarande vara spänstiga. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda Philadelphia-osten med mjölken och citronsaften i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning – det ska inte koka utan bara smälta samman.
Blanda den nykokta pastan med såsen. Lägg i den rökta laxen och sockerärtorna och smaka av med nymald peppar och eventuellt lite salt. Servera genast.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 13, Blå 12 per portion om man använder 4% matlagningsgrädde.
Recept och bild – Nadjaskitchen
Visited 23 times, 1 visit(s) today