Hemgjorda potatischips
En plåt
- 5-6 potatisar
- 2-3 msk olja
- Flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Tvätta potatisen, skiva den i tunna skivor med en osthyvel och lägg bitarna på hushållspapper för att ta bort överflödig vätska.
Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills dess att chipsen fått fin färg.
Ta ut chipsen och lägg dem på ett hushållspapper för att ta bort överflödig olja.
Krydda med valfri krydda eller bara vanligt flingsalt!
För er Viktväktare:
Points: 16 P för hela plåten om man använde 5 potatisar och 2 msk olja.
Personliga Points: 8-16 PP för hela plåten om man använde 5 potatisar och 2 msk olja.
Mitt WW: Grön 17, Blå 17, Lila 8 för hela plåten om man använde 5 potatisar och 2 msk olja.
SmartPoints Flex: 17 SP Flex för hela plåten om man använde 5 potatisar och 2 msk olja.
Recept & Bild – Säsongens Bästa
Pingback: Godis vs Viktnedgång - Fdensammamamman