Gubbstrutar
Rolig och god förrätt till midsommar, påsk eller jul.
14-16 strutar
- 8 tortillabröd (medium)
- 1 burk matjessill
- 3 kokta ägg
- 2 kokta potatisar
- 2 msk spad från sillen
- 100 matlagningsyoghurt
- 1 röd lök
- 25 gr majonnäs
- 1/2 kruka gräslök
- 1/2 kruka dill
- salt
- peppar
Gör så här:
Skär sillen i små fina bitar. Tärna äggen och potatisen i lika små bitar. Finhacka löken, gräslöken och dillen.
Blanda alla ingredienser och låt vila i kylen en stund.
Skär tortillabröden i halvor och snurra ihop till små strutar. Fäst med tandpetare så de håller ihop.
Torka bröden upp och ner antingen i ugnen på 190 gr grader i 7-8 minuter eller i Airfryer i 190 grader i 6 minuter. Ställ strutarna på ett galler och låt svalna helt.
Dra ut alla tandpetare och fördela röran i varje strut och toppa med lite gräslök eller dill.
Servera strutarna stående i små snapsglas.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 3 P per strut.
Points: 3 P per strut.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita