Du i Fokus
Mat & Dryck

Gubbstrutar

skriv ut

Rolig och god förrätt till midsommar, påsk eller jul.

14-16 strutar
  • 8 tortillabröd (medium)
  • 1 burk matjessill
  • 3 kokta ägg
  • 2 kokta potatisar
  • 2 msk spad från sillen
  • 100 matlagningsyoghurt
  • 1 röd lök
  • 25 gr majonnäs
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 kruka dill
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skär sillen i små fina bitar. Tärna äggen och potatisen i lika små bitar. Finhacka löken, gräslöken och dillen.

Blanda alla ingredienser och låt vila i kylen en stund.

Skär tortillabröden i halvor och snurra ihop till små strutar. Fäst med tandpetare så de håller ihop.

Torka bröden upp och ner antingen i ugnen på 190 gr grader i 7-8 minuter eller i Airfryer i 190 grader i 6 minuter. Ställ strutarna på ett galler och låt svalna helt.

Dra ut alla tandpetare och fördela röran i varje strut och toppa med lite gräslök eller dill.

Servera strutarna stående i små snapsglas.

 



 

För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 3 P per strut.

Points: 3 P per strut.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita


Visited 897 times, 1 visit(s) today