Du i Fokus
Mat & DryckResor

Fräscht och välsmakande julbord på Eckerö Linjen

skriv ut
Julborden med havsutsikt är väldigt populärt. Eckerö Linjen är först ut i år och startade sitt julbord redan igår. Fräscha råvaror trängs på vackert upplagda fat, här finns allt man kan önska och lite till! 

Man kan inte säga annat än att Eckerö Linjen lever upp till sin reklam. Årets julbord är generöst med de bäst råvarorna och otroligt vällagade och välsmakande rätter. Julskinkan är från lokala producenter, den rimmas i butiken 400 meter från båten och griljeras ombord. Jansons Frestelsen är bland den godaste vi smakat, trots att den är på ansjoviskryddad sill och inte äkta ansjovis. Laxen är perfekt tillagad och finns både som inkokt, gravad och rökt. Bland faten har man även en lax med gräddsås som är en riktig höjdare!

Eckerö Linjen har utökat det vegetariska och veganska utbudet men här finns fortfarande de traditionella jullådorna, köttbullarna, rullsyltan, kalvsyltan och mycket mer. Allt smakfullt upplagt och serveras av väldigt trevlig och tillmötesgående personal. Det finns faktiskt ingenting att klaga på, inte ens priset! Har man möjlighet att åka på vardagar och kan äta redan kl 10 kostar julbordet bara 195 kr, ordinarie pris är annars 340 kr.

Båtresan från Grisslehamn i Roslagen till Åland tar ca två timmar och går flera gånger dagligen. Ombord  finns det förstås en taxfreebutik och underhållning, men det är inte helt fel att bara njuta av några avkopplande timmar på havet utan att göra någonting alls. Man har redan julpyntat hela fartyget med små granar, belysning och girlanger. Trots att det bara är mitten av november så känns det som jul ombord. Inne i matsalen är det trivsamt pyntat med granris och pepparkakshus.

Vi höll ju på att missa att berätta om dessertbordet! Här finns allt från dessertostar och pepparkakor till ris a la malta och skumtomtar. Här finns också en liten godbit som man absolut ska ge plats för och inte missa! En liten paj med chokladskal fylld med kolasås och valnötter. Den bara smälter i munnen och är så galet god att man nästan måste ta en till! Missa inte den!

Är man sugen på ett julbord med havsutsikt men inte har vare sig tid eller lust att vara borta ett dygn, då är julbordet på Eckerö Linjen alldeles perfekt! Det blir en trevlig utflykt över dagen, men kul shopping och god mat i en mysig miljö. Vi rekommenderar absolut årets julbord på M/S Eckerö.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 32 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Fräscht och välsmakande julbord på Eckerö Linjen

Kommentarer är stängda.