Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Det finns en glögg för alla smaker!

skriv ut
För de flesta är glöggen den juligaste av alla drycker. Men faktum är att kopplingen till just julen är förhållandevis ny. I varje fall ur perspektivet att man kryddat vin ända sedan antiken. 1890 började svenska vinhandlare sälja färdigblandad glögg på flaska. I år firar malmöbaserade familjeföretaget Saturnus 125 års-jubileum som glöggtillverkare. Redan första året 1893 gjorde Saturnus sortiment succé och deras glögg har sedan dess vunnit otaliga tester.

Nejlika, ingefära, kanel, pomerans och kardemumma är de klassiska glöggkryddorna. I sin skånska glöggfabrik lagar Saturnus glögg från grunden. Här tummas inte på kvalitet – varken i råvaror eller i tillverkningen. Genom skickligt hantverk lockas alla de goda smaker som gör glöggen så mustig och välsmakande fram.

I år presenterar Saturnus två spännande nyheter: Edward Bloms eldigt mysiga lättvinsglögg och Svensk Vinter – ett flytande svenskt hantverk.

Edward Bloms maffiga och mysiga glögg

I år har Edward Edward Blom tagit fram en lättvinsglögg med kraftig smak av fylligt rödvin (avalkoholiserat), torkad frukt, klassiska glöggkryddor och prima konjak. En glögg som är vinig, eldig maffig och mysig. En smakrik glögg som smakar starkare än den är.

Svensk Vinter

En särpräglad blandning av Saturnus glögg och Mackmyra whisky. En varm och kryddig kärleksaffär som förenas i vårt svenska ursprung och en stolt hantverkstradition. Tillsammans har man gjort en glögg som passar perfekt framför en sprakande brasa efter en kall gnistrande skiddag. Med smaken av friskt, fruktigt vitt vin, ingefära, pomerans, kanel och äkta vanilj. Allt toppat med en ekig maltwhisky. Svensk vinter när den är som bäst. En riktigt god glögg helt enkelt!

Svensk Vinter nr 8021302 kostar 119 kr och finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.

 

Här är hela årets glöggsortiment från Saturnus

God Jul glögg en alkoholfri klassiker med glöggkryddorna kryddnejlika, kanel i lagom balanserad sötma.

God Jul glögg Ekologisk med klassisk glöggsmak samtidigt som den är både KRAV märkt och alkoholfri.

Glögg utan tillsatt socker 2,2% är lika god som traditionell glögg men med mindre socker. Rekommenderas till Sveriges diabetiker.

Lätt vinglögg Ekologisk 2,2% KRAV märkt glögg som smaksatts med kryddnejlika, kanel, kardemumma, fikon och russin som ger glöggen extra fyllighet.

Glöggkoncentrat en älskad alkoholfri klassiker. Blanda med vatten eller vin.

Hallon & Lakrits Glögg alkoholfri med sötsalt smak av godisbiten Hallonlakritsskalle.

Polkagrisglögg alkoholfri med smak av polkagrisränder. Avnjut rykande varm eller kall med en isbit.

Choklad & Hjortron Glögg alkoholfri mustig choklad med mild ton av hjortron i samarbete med Åre Chokladfabrik.

Ernst Kirchsteiger Glöggen trevlig, lättgillad alkoholfri glögg i en frisk, stil med de traditionella glöggkryddorna.

NYHET Edward Bloms 1,2% maffiga och mysiga lättvinsglögg. Klassiska glöggkryddor, russin och fikon och skvätt prima konjak.

Edward Bloms 15% starkvinsglögg spetsad med konjak och smaksatts med klassiska glöggkryddor och torkade frukter. Generös glögg med extra allt.

NYHET Svensk Vinter 20% ett flytande hantverk av Saturnus vitvinsglögg med Mackmyra whisky.

Genom samarbete med Radiohjälpens kampanj Världens Barn bidrar Saturnus med 1 krona per såld flaska av sin storsäljare God Jul Glögg. Hittills har Saturnus skänkt över 4 145 000 kronor till behövande barn runt om i världen!

 

Text och bild – pressmaterial

 

Visited 55 times, 1 visit(s) today