Fläskfilé i ugn med champinjoner och sparris
4 Portioner
- 600 gr fläskfilé
- 2 burkar hela champinjoner + spadet
- 2 burkar vit sparris + spadet
- 1 msk smör och rapsolja
- 1 dl mjölk
- 3 msk majsstärkelse
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen opå 250 grader.
Putsa och skär fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor, bryn dem i smöret tills de får färg, krydda med salt och peppar. Häll över dem i en ugnsfastform med höga kanter. Öppna champinjon- och sparrisburkarna, häll champinjoner och sparris över fläskfilén, spara spadet och häll över det i en kastrull.
Låt spadet från champinjonerna och sparrisen koka upp. Blanda ut majsstärkelsen i mjölken och häll blandningen i kastrullen. Låt koka ihop tills såsen tjocknat något. Häll såsen över fläskfilén och ställ in formen i ugnen på ca 225 grader i ca 15 minuter eller tills det börjar bubbla i kanterna.
Servera med potatismos, alternativt spritsa ut potatismos över fläskfilén och gratinera i ugnen ca 4-5 minuter med övervärme/grill eller tills moset fått färg.
För er Viktväktare:
Points: 20 P för hela gratängen, om man använder minimjölk, lägg till P för potatismos.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 50 – Luciaveckan