Du i Fokus
Mat & Dryck

Imperiet Indian Garden fyller 15 år!

skriv ut

Grundaren och ägaren av Indian Garden är Karim Rezaul som föddes i Bangladesh 1975 och kom till Sverige som 19-åring. Hans stora intresse för matlagning har belönats med både Gulddrakar, brittiska Curry Chef Awards (mest kreativa europeiska kock) och lovord från mängder med gäster.

Redan som barn tillbringande Karim mycket av sin tid i köket. Hans nyfikenhet på mat gjorde att han utforskade den bengaliska och indiska kokkonsten och började göra sina egna rätter. Karim öppnade den första Indian Garden 1999 på Heleneborgsgatan, imperiet startade några år senare och nu driver han hela sex restauranger runt om i Stockholm, den senaste i Mall of Scandinavia.

Efter flera nationella och internationella utmärkelser har kedjan ett stabilt rykte som Stockholms bästa och mest kända indier. Inredningen är en mix av Indien och Sverige, med dämpad mysbelysning och soffgrupper. Gästerna är en blandning av kärlekspar, kompisgäng och familjer. Menyn innehåller mängder med rätter av olika slag och allt är prisvärt.  Här finns förstås de traditionella rätterna som Tandori kyckling, Kyckling Tikka Masala, lammgrytor, vegetariska rätter och det färska Nan brödet. Självklart är alla restauranger öppna varje dag, både till lunch och middag!

Det tog Karim några år av experiment mellan råvaror som till exempel ingefära, vitlök, gurkmeja, koriander, spiskummin och chilipulver för att hitta de perfekta kryddblandningarna. Men nu har han hittat dem och det är detta som är hans framgångsrecept!

Indiska mat är inte längre snabbmat i frigolitlåda och platskasse hemma i tv-soffan, det är numera “fine dining” och umgänge ute på lokal.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Paul Lindqvist

 

Visited 19 times, 1 visit(s) today