Du i Fokus
Hem & Inredning

Vinter 2017 på IKEA

skriv ut
Årets vinterkollektion från IKEA är inspirerad av den isländska naturens robusta skönhet. Kollektionen präglas av naturliga material och dämpade färgnyanser – en stil som ger harmoni och energi hela vintersäsongen ut.

Så här beskriver formgivaren Hanna Crondahl VINTER 2017 servis: ”Inspirationen till VINTER 2017 servis är hämtad från traditionella skandinaviska stickmönster. Samtidigt ville jag kombinera det mjuka, rustika med ett grafiskt och stilrent formspråk som gör helheten modern. Delarna är lätta att matcha med andra serviser, och har flera funktioner. Assietterna och faten går exempelvis att både äta från och servera på. Den enkla muggen utan öra kan bli en liten vas eller skål. Praktiskt och samtidigt dekorativt.”

När soltimmarna är få gör vacker dekorationsbelysning stor skillnad för välmående och känsla av trivsel hemma. Ge hemmet en ljusinjektion med STRÅLA som erbjuder ett brett sortiment av fem-, sju- och nioarmade adventsstjärnor i harmonisk gråskala med inslag av rött, vitt, silver och guld. Ljusslingor för inom- och utomhusbruk, ljusstakar och lekfulla bordsdekorationer i form av en listig räv och en björn bidrar till helgstämning.

VÄSSAD är möbler och inredningsdetaljer skapade av designduon Knut Hagberg och Marianne Hagberg. VÄSSAD är en del av årets vinterkollektion och bland produkterna finns matbord, stolar, textilier, förvaringsmöbler och en vacker ljuskrona. Den naturliga känslan förstärks av askfanér i vacker kontrast mot robusta ramar i svart metall.

Julbutiken öppnar på IKEA fredagen den 13 oktober

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 21 times, 1 visit(s) today