Du i Fokus
Mat & DryckResorUpplevelser

Välkommen in i Birka Cruises vintervärld

skriv ut
Förra året slog Birka Cruises på stort och förvandlade sin matsal till en vintervärld. Vintersmak var en total succé och lovorden flödade. I år lovade man att överträffa sig själva och det har man lyckats med!

I tisdags slogs dörrarna upp till årets Vintersmak på Birka Cruises. Även i år är matsalen inklädd från golv till tak med glitter, granar och julpynt. Det gigantiska pepparkakshuset från förra året är utbytt av en bro över en frusen sjö och ett sagoslott i is. Pyntet har förökat sig runt resten av fartyget hela vägen upp till baren på däck tio. Vi gillar att man julpyntar hela fartyget och satsar totalt när man kör igång julbordet, trots att det inte ens är advent än. Ett julbord utan pynt blir annars bara en buffé…

Julbordet är traditionellt och rätt sparsamt även i år. Man har de klassiska rätterna som Jansson, skinka och lutfisk, men har i övrigt rensat bort det som inte hör till julen. Lutfisken är för övrigt skälet till att några av tisdagens gäster är med på båten får vi höra från flera håll. Birkas Cruises lutfisk är tydligen något alldeles särskilt. Det mesta är tillagat ombord och håller hög kvalité, det finns förstås även alternativ för vegetarianer och veganer. Allt finns där och är väldigt gott, men vi skulle önskat någon nyhet – kanske någon ny sillsort. Som återkommande resenär vill man gärna ha något nytt som man inte smakat förr.

Birka Cruises nöjer sig dock inte med julpynt i ett överflöd och god mat, man bjuder även på ett helt rum fyllt med godis! Till efterrätt har man alltså inte bara godsakerna från buffén, utan även smågodis av alla sorter. Ett perfekt avslut på en god och trevlig middag. Som om detta inte vore nog har man dessutom underhållning medan man äter. Vackra och sagolika älvor flyter fram mellan borden, alver trollar och busar med gästerna. Lättsamt och roligt både för stora och små.

Som avslutning på kvällen tar man plats i nattklubben, där bjuder Birka Cruises på julshow. Äntligen har man fräschat upp showen som varit standard ett par år. Den nya showen känns fräsch och modern men ändå lagom traditionell. Artisterna är proffsiga, kläderna är läckra och låtvalet riktigt bra! Men man får se till att vara på plats i tid, för showen är bara en kvart ungefär.

Höjdpunkterna på Birka Cruises julsatsning är alltså utsmyckningen av fartyget som är helt makalös. Är man sugen på Stockholms godaste lutfisk och saftigaste julskinkan har man kommit rätt. På minussidan kan man konstatera att det borde finnas något nytt på julbordet och att showen är i kortaste laget. Sammantaget kan vi konstatera att den som väljer Birka Cruises som årets enda julbord kommer att vara helt nöjd. Och väldigt mätt!

 

 

Text och bild – Martin Jikita & Marlene Rindå Jikita

 

 

Visited 11 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Välkommen in i Birka Cruises vintervärld

Kommentarer är stängda.