Du i Fokus
Dryck

Storsäljaren Boira’ Sangiovese – nu på både pouch och tetra!

skriv ut

Boira’ Sangiovese är ett av de mest populära vinvarumärkena på Systembolaget. Vinet och årgången har lovordats av vinskribenter både i Sverige och internationellt och dessutom tilldelats dubbla guld av Gilbert & Gaillard. I höstas kom vinet i praktiskt pouch, nu lanseras den på lika praktisk tetra.

Boira’ som är Sveriges mest sålda Sangiovese på flaska bjuder på ett ekologiskt vin med kryddig och fruktig karaktär. Vinet har legat på ekfat i 4 månader och har toner av körsbär, örter, choklad och vanilj. Färgen är mörkt blåröd.

Boira’ på tetra är ett smakrikt vin i lätt förpackning med lägre klimatpåverkan än den traditionella glasflaskan. På Systembolaget är förpackningen tetra märkt med Lägre klimatavtryck.Till skillnad från glasflaskan ger förpackningen lättare transporter och det går dessutom åt mindre energi vid tillverkning, även om man vid glasförpackningar använder återvunnet glas. Av Systembolagets totala klimatpåverkan står dryckernas förpackningar för en tredjedel.

Både förpackningen i tetra och puch bjuder även på många andra fördelar; lätt att bära och lätt att platta till innan man åker till återvinningsstationen.

Vinet kommer från Marche och är gjord på Sangiovese, en druva som för många blivit synonymt med Italien och som skapar några av världens bästa viner. Bakom hantverket står familjeproducenten Cantine Volpi som tillverkat vin sedan 1914, familjen var tidig med att jobba ekologiskt och började ställa om redan på 1990-talet.

I samband med Boira’ Sangioveses 20 års jubileum hösten 2023 lanserades vinet även som 1,5 liter pouch i beställningssortimentet. Lätt och tålig är den perfekt att bära med sig till stugan eller utflykten, dessutom håller sig en öppnad pouch flera veckor i kylskåpet. Artikelnummer: 50552
Pris: 199 kr.

Boira är ett utmärkt allroundvin med lyxig touch som passar för alla typer av tillfällen. Servera gärna till pizza, pasta eller en väldigt traditionell svensk rätt som köttbullar. Häll gärna upp vinet på karaff innan servering.

Boira’ Sangiovese
Artnr: 1153
Pris: 99 krText och bild – Pressmaterial

Visited 42 times, 1 visit(s) today