Du i Fokus
Mat & Dryck

Pasta med spenat och burrata

skriv ut
4 Portioner
  • 250 g bladspenat
  • 2 burrata (små sk burratina)
  • 1 dl spa från burratan
  • 1/2 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor (stora)
  • 2 tsk majsstärklese
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4-5 slevar pastavatten
  • 1-2 msk olivolja
Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Spar pastavattnet.

Dela löken på hälften och skiva tunt. Dela vitlöksklyftorna och skiva även dem tunt.

Hetta upp fettet i en panna, fräs lök och vitlök på medelhög värme tills de börjar blir lite mjuka. Ha i spenaten, blanda om vartefter och låt den “sjunka” ihop. Ha ner burratan samt spadet, låt alltsammans koka ihop och burratan börjar smälta. Spä med pastavattnet och tillsätt vinägern.

Bland ut majsstärkelsen i det kalla vattnet, rör ner detta i såsen samtidigt som burratan blandas ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Servera med den nykokta pastan.




För er Viktväktare:

Points: 11 Points för all sås. Lägg till P för pasta och ev parmesan.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 497 times, 1 visit(s) today