Du i Fokus
Resor

Nytt modernt gästcenter och jubileum i Lofsdalen

skriv ut

Lofsdalens Fjällanläggningar fyller 50 år 2024. Lagom till 50-årsjubileumet har anläggningen byggt ett nytt modernt gästcenter som öppnade vid säsongsstarten. Som pricken över i finns de bästa förutsättningarna för fantastisk skidåkning för alla som besöker Lofsdalen i vinter tack vare all snö som kommit under december.

Modern utrustning i moderna lokaler

För att möta de kommande 50 åren har Lofsdalens Fjällanläggningar byggt ett nytt gästcenter med större och modernare utrymmen än tidigare. De modernaste delarna hittar man i källarplanet.

Här finns, förutom fler gästtoaletter, moderna skilockers för förvaring av utrustning och kläder. Den moderna tekniken innebär att fläktar går igång i skåpen under natten för att utrustningen ska torka. Perfekt för den som har lite trångt i sin stuga.

Här finns även en ny modern skidslip som med V-edge teknologi kommer att kunna erbjuda även de mer avancerade åkarna att få sina skidor slipade på ett sätt som uppfyller deras krav. Den datoriserade slipen säkerställer kvaliteten på ett helt annat sätt än tidigare. Med hjälp av kantslipdiskar kan man variera stålkantens vinkel längs med hela skidan, tex 88 grader på skidans framände, 86 grader under foten och 88 grader på bakändan.

I entréplan finns skiduthyrningen och en ny sportshop med större sortiment och generösa utrymmen, allt för att skapa trivsel för gästerna. Destination Lofsdalens verksamhet har flyttat in i det nya gästcentret vilket innebär att när du hämtar stugnyckeln på kvällen kan du passa på att köpa skipass och vara redo för backen nästa morgon.

Utmärkelsen bästa fjälldestination

I februari 2023 mottog Lofsdalen med stolthet utmärkelsen Bästa Fjälldestination vid Grand Travel Awards. Gästerna välkomnades då i inredda byggbaracker. Med det nya fina gästcentret och den service som nu finns är målet att gästerna ska trivas ännu bättre i Lofsdalen.

Lofsdalens Fjällanläggningar är en stor och viktig arbetsgivare i en liten by som Lofsdalen. Här finns 25 nedfarter, 9 liftar varav 2 stycken 6-stolsliftar, 122 kilometer längdspår och 150 kilometer skoterleder.


Text och bild – pressmaterial

Visited 51 times, 1 visit(s) today