Du i Fokus
Dryck

Karl Fredrik på Eklaholm lanserar mousserande vinterrosé

skriv ut
Floristinspiratören och TV-profilen Karl Fredrik på Eklaholm lanserade nyligen Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic. En torr mousserande vinterrosé med frisk smak av vilda röda bär. Karl Fredrik är förmodligen först i världen att mynta uttrycket vinterrosé och firade både lanseringen och sin födelsedag samtidigt.

Tidigare i år lanserade Karl Fredrik Gustafsson, mest känd som Karl Fredrik på Eklaholm, sin första prosecco. En succélansering som slog försäljningsrekord och har blivit hyllad av vinexperter. Nu lanserar han vinterrosén Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic, en ekologisk prosecco producerad i nordöstra Italien. Känd som “lite extra allt” passade han såklart på att lansera proseccon på sin 35-årsdag, med stor fest på Brasserie Vau de Ville i Stockholm.

Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic är ett torrt och friskt mousserande rosévin. Dryckens fylliga toner av vildhallon och smultron går väl ihop med inslag av persika, päron och grapefrukt. En välkomponerad balans som gör att proseccon passar utmärkt som aperitif eller sällskapsdryck. Det mousserande vinet passar även till sallader och lättare rätter av fisk, skaldjur eller kyckling. Och gräddtårta!

– Det är en ära att få lansera ännu en prosecco, denna gång min alldeles egna vinterrosé. En lansering som sker precis i rätt tid och perfekt till vinterns alla högtider, middagar och andra tillställningar. Min prosecco Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic har en delikat och frisk smak, ljusrosa ton och rikt mousserande bubblor. Ett bubbel som vi tagit fram med kvalitet och kärlek i fokus, säger Karl Fredrik Gustavsson.

Detta är en lättdrucken rosé vars förpackning inbjuder att även ge den som present. Särskilt till den som tycker om rosé och förstår att den fungerar alldeles utmärkt även på vintern.

Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic 
Art nr: 53772-01
Pris: 119 sek

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial samt Marlene Rindå Jikita

 

Visited 20 times, 1 visit(s) today