Du i Fokus
Dryck

Domaine de la Rouvière – elegant rosényhet från hjärtat av Provence

skriv ut
Nu introduceras ett nytt rosévin från Côtes de Provence. Vinet kommer från vingården Domaine de la Rouvière, belägen bara en timme från Saint Tropez. Det eleganta rosévinet passar perfekt för varma sommarkvällar tillsammans med en charkbricka, sallad eller grillade skaldjur.

Domaine de la Rouvière är beläget i hjärtat av Côtes de Provence. Egendomen är 192 hektar stor varav 44 hektar består av böljande vinfält. Fyra hektar vingårdar går in i ursprungsbeteckningen Côtes de Provence Pierrefeu som är en av Côtes de Provence bästa områden. Egendomen har en lång historia och det finns kvar både ett gammalt charmigt boningshus och en liten kyrka.

Flaskan, som präglas av finess och elegans, säger allt om vinet. Domaine de la Rouvière Rosé har fått sin stil av vinmakaren Solange Dremiere som även har varit med och valt ut den exklusiva flaskan. Vinet är gjort på 45% cinsault, 45% grenache och 10% syrah. Druvorna som växer i en stenig och kalkrik lerjord skördas med maskin på natten och skalen får urlaka i musten under några timmar innan de pressas och jäser i rostfria ståltankar vid en temperatur om 14°C.

Domaine de la Rouvière Rosé har en attraktiv doft som för tankarna till blodgrapefrukt, färska och torkade hallon, citronmeliss och ett stråk av färska blommor. Smaken är trevligt fruktig med inslag av solmogna röda bär, torkade hallon, apelsinskal, färska örter och en nätt spets av blommor och fänkål.

-Vinet är utmärkt gott att avnjuta som det är men jag skulle även kunna tänka mig att servera det till en sallad, lite ost och chark och till fisk eller grillade skaldjur. Fantastiskt att det redan fått en guldmedalj i Concours International de Lyon, säger Flavia Bergström Senior Brand Manager på Altia.

Domaine de la Rouvière Rosé finns i Systembolagets beställningssortiment.

 

Domaine de la Rouvière Rosé 2020

Artikelnr: 52119

Pris: 119kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 7 times, 1 visit(s) today